IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават консултациите при президента с партиите от парламента

Днес на разговор са поканени представители на ББЦ и "Патриотичния фронт"

08:46 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продължават консултациите при президента с партиите от парламента

Продължават консултациите между парламентарно представените партии и президента Росен Плевнелиев преди връчването на мандат за съставяне на ново правителство на ГЕРБ. Днес в Президентството са поканени представители на „Българския демократичен център”, както е името на парламентарната група на Николай Бареков - „България без цензура”.

След това разговорите ще се водят и с представители на „Патриотичния фронт”, съобщават от пресслужбата на Президентството.

Разговорите са насочени към неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-ото Народно събрание.

Първите срещи между Плевнелиев и парламентарно представените партии започнаха в края на миналата седмица. Първи в Президентството влязоха представителите на АБВ, а „Атака” отказаха поканата на Росен Плевнелиев да участват в консултациите.

Очакванията са консултациите в Президентството да приключат на 5 ноември с най-голямата партия в новия парламент - ГЕРБ.

На предварителните разговори, проведени на „Дондуков“ 2 на 15 октомври 2014 година, президентът Росен Плевнелиев и парламентарните сили постигнаха съгласие консултациите да се проведат последователно с всяка една от парламентарните групи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още