IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски: Няма риск от стагфлация, а да останем без правителство

Преди да се говори за министерски постове трябва да има съставен кабинет, смята соченият за икономически министър лидер на СДС

12:37 | 05.11.14 г. 4
Лукарски: Няма риск от стагфлация, а да останем без правителство

Риск от стагфлация няма, но има сериозен риск да нямаме правителство. Това обяви соченият за нов министър на икономиката - лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Той беше издебнат от медиите в кулоарите на парламента с въпроса има ли риск от стагфлация в България. Стагфлация (“инфлация“+ „стагнация“) е термин в макроикономиката, който означава нисък темп на икономически ръст и ръст на инфлацията.

"Риск от стагфлация няма, написал съм си домашното“, беше категоричен Лукарски. Той обаче обяви, че преди да се говори за това кой какъв министър ще бъде, трябва да се изчакат поредните преговори за съставяне на кабинет.

"Трябва да се изчакат срещите с Патриотичния фронт, защото в момента имаме вариант да нямаме правителство и това е много сериозно“, каза Лукарски.

Предупреждението му идва няколко часа след като Патриотичният фронт отказа да подпише програмата на бъдещото правителство и така го остави без мнозинство в парламента.

Това се случва в деня, в който президентът трябва да връчи мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ.

Заради позицията на Патриотите, ГЕРБ и Реформаторите проведоха бързи совалки с националистите и се уговориха за нови тристранни преговори следобед в парламента.

Още политически новини можете да откриете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
... с интерес чакам да видя каква прическа ще "извади" новия министър на финансите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Не заеква, но пък захапката му е обратна и има поглед на мело-драматична актриса с дълго-годишен стаж ... хъммм ... не знам, като че ли са на кантар работите, в каква посока отива ресора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Пенчев
преди 9 години
Ама че въпрос?!Или журналистчетата са много *** ,или пък са много хитри.Да питаш за стагфлация при условие ,че сме в период на дефлация..?Или са искали да питат за стагнация?....Хм.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още