IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК анализира предстоящо сливане между БТК и Нуртс България

Предварителните очаквания са, че сделката няма да наруши конкуренцията на пазара

13:26 | 06.11.14 г.
КЗК анализира предстоящо сливане между БТК и Нуртс България

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) анализира предстоящо искане за обединение на БТК и Нуртс България, става ясно от съобщение на сайта на регулатора. Проверката е по искане на БТК, която има намерение да получи пълен самостоятелен контрол върху Нуртс.

Сделката ще бъде осъществена чрез сключване на договор, според който БТК ще изкупи всички акции на акционерите в Нуртс - „Минселор Лимитид“ и „Блусат Партнърс Лимитид“.

Според предварителните очаквания обединението няма да доведе до негативни ефекти на пазара на разпространение на радио и телевизионни програми, както и на пазара на услугата „колокация“, пише КЗК.

Оценката обаче ще бъде дадена след анализ и по тази причина от регулатора приканват заинтересованите лица да изразят своето становище относно планираната сделка.

Нуртс България е основният разпространител на цифровото ефирно излъчване на телевизионни програми. Мрежата й покрива 96,2% от населението. Компанията притежава и повече от 700 радио и телевизионни станции за разпространение на сигнала на територията на цялата страна.

Основни клиенти са основните радио и телевизионни канали в страната, както и мобилните оператори. 

Свързани компании:

НУРТС България АД - облигации(NUHA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още