IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТЕЦ Марица Изток 2 е била на пълна мощност за компенсация на VI блок в Козлодуй

"Мини Марица - изток" са подавали ритмично въглища към централите в енергийния комплекс

13:24 | 05.01.15 г.
ТЕЦ Марица Изток 2 е била на пълна мощност за компенсация на VI блок в Козлодуй

След изключването на шести блок на АЕЦ "Козлодуй" на 3 януари ТЕЦ "Марица-изток 2“ е натоварила всичките си осем блока, за да се компенсира енергийната система на страната, съобщи БНР.

Централата има осем блока с обща мощност на съоръженията от 1,6 хил. мегавата, както и пет сероочистващи инсталации.

От централата допълват, че при натоварване на системата на страната между 5 хил. и 6 хил. мегавата, 2,3 хил. от тях са от енергийния комплекс „Марица Изток”.

Данните в реално време на диспечерското бюро на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в момента показват, че натоварването на системата е в рамките на 5,6 хил. мегавата. 45% от тях идват именно от кондензационните централи. Към 30% от потребяваната електроенергия е произведена от ядрената ни централа.

През почивните дни "Мини Марица-изток" са подавали ритмично въглища към ТЕЦ-вете, съобщава още държавното радио, като се позовава на изпълнителния директор на дружеството Андон Андонов.

Неговите очаквания са 2014 година да приключи с печалба от около 5 млн. лева. Заплатите и социалните плащания на миньорите са гарантирани, увери още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още