IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски: Спирането на лиценза на „Дунарит“ е отговорно решение

Конкретни детайли и аргументи за решението не могат да бъдат оповестени, тъй като информацията е класифицирана

13:03 | 08.03.15 г.
Лукарски: Спирането на лиценза на „Дунарит“ е отговорно решение

Спирането на лиценза на „Дунарит“ е отговорно решение, продиктувано от наличието на обективна заплаха за финансовата стабилност на страната. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски по повод решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките, който постанови временно спиране за период от 6 месеца на тригодишния пълен лиценз за износ, внос и трансфер на оръжия и тригодишното удостоверение за регистрация за брокерска дейност с оръжия на предприятието.

Съветът е констатирал обстоятелства, водещи до нарушаване на изискванията за надеждност и икономическа стабилност, при които е предоставен лицензът на предприятието. Констатациите са свързани с движението на паричните потоци в „Дунарит“, като не става въпрос за единичен случай.

Това становище е споделено от всички членове на междуведомствения съвет и решението е взето единодушно. Съветът се съпредседателства от министрите на икономиката и отбраната, като включва над 20 представители на ниво зам.-министри от всички министерства, експерти от Министерски съвет, Държавна Агенция „Национална сигурност“ и Национална разузнавателна служба.

Конкретни детайли и аргументи за решението не могат да бъдат оповестени, тъй като информацията е класифицирана, посочват от пресцентъра на икономическото министерство.

По повод възникналото социално напрежение в предприятието министър Лукарски и зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова ще се срещнат с представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в понеделник.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още