IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още отменени полети на Летище София заради стачката в Lufthansa

Германската авиокомпания е анулирала 700 полета в Европа през третия ден от стачката

09:58 | 20.03.15 г.
Още отменени полети на Летище София заради стачката в Lufthansa

Стачката в най-голямата германска авиокомпания Lufthansa продължава да се отразява на полетите на Летище София. 

Днес от и до Летище София ще бъде изпълнен само полетът по дестинацията Мюнхен - София – Мюнхен (кацащ от Мюнхен в 18.15 ч. и излитащ за Мюнхен в 19.35 ч.). Полетът се изпълнява от авиокомпания, която е регионално подразделение на Lufthansa и не е засегната от стачните действия.

Анулирани са следните полети на Lufthansa: излитащи за Мюнхен в 6.00 и в 12.55 ч. и за Франкфурт в 6.45 и 14.00 ч., кацащи от Мюнхен в 11.55 и в 22.30 ч. и от Франкфурт в 13.15 и 20.10 ч.

Поради стачка на италианските авиодиспечери и пилоти от авиокомпания Alitalia, която ще започне в 11 ч. българско време и ще продължи до 19 ч., за деня е отменен и полетът на авиокомпанията по линията Фиумичино - София – Фиумичино (кацащ в 18.05/ излитащ в18.55 ч.)

Lufthansa е анулирала 700 полета на къси и средни разстояния (в Германия и Европа), предвидени в разписанието за днес, заради новия призив за стачка на пилотите, предадоха Франс прес и БТА.

Общо 84 хил. пътници се очаква да бъдат блокирани през днешния трети ден от стачката на летците.

Другите превозвачи от групата - Germanwings, Eurowings, Swiss Air, Austrian Airlines, Air Dolomiti и Brussels Airlines няма да бъдат засегнати.

Пилотите на Lufthansa планират да продължат стачката си до събота (21 март) включително, когато протестът ще обхване междуконтиненталните полети и полетите на подразделението за товарни превози Lufthansa Cargo. Това съобщи снощи синдикатът Cockpit.

Профсъюзът се бори от месеци да принуди германския авиопревозвач да запази схемата си за ранно пенсиониране. Тя позволява на пилотите да излизат в пенсия на 55 години и да продължат да получават 60% от заплатата си, докато не започне изплащането на държавната пенсия. Пилотите на компанията се притесняват и от желанието на Lufthansa да се развива в нискотарифните превози, където е изправена пред силна конкуренция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още