IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката в Lufthansa ще засегне и полетите от и до София

12-ият пореден протест на пилотите ще доведе до отмяната на около 700 полета

08:46 | 18.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Стачката в Lufthansa ще засегне и полетите от и до София

Пилотите от германската Lufthansa, членуващи в синдиката Cockpit, отново излизат на протест днес, става ясно от съобщение на сайта на авиокомпанията. Стачните действия ще се отразят и на полетите, изпълнявани от летищата в Мюнхен и Франкфурт до София, както и полетите от София до двете германски летища.

Всички полети по дългите дестинации обаче ще бъдат изпълнени, става ясно още от графика на Lufthansa за дейността. Няма да бъдат засегнати и полетите на дъщерните авиокомпании -  Germanwings, Air Dolomiti, Swiss, Brussels Airlines и Austrian Airlines.

За днес по разписание компанията има около 3 хил. полета и голяма част от тях ще бъдат изпълнени, гарантират още от Lufthansa. Препоръката за пътуващите обаче е да проверят статуса на своя полет преди тръгване. 

Опциите за пасажерите в отменените полети е да сменят датата или директно да откажат пътуването. На check-in гишетата пък може да бъде предложена алтернатива на полета, за който пътниците са закупили билети.

Пасажерите, които планират да летят в рамките на Германия с Lufthansa и чиито полет е отменен, ще получат ваучер за пътуване с жп компанията Deutsche Bahn. 

Протестът на пилотите е срещу плановете за увеличаване на възрастта за пенсиониране - от 59 години на 61 години. Това е 12-тата стачка на пилотите. Изчисленията показаха, че всеки ден стачка в компанията коства 25 млн. евро на германската икономика.  

"Ние може да стачкуваме и през следващите няколко години", казва говорител на синдиката, цитиран от DPA. "Lufthansa най-сетне трябва да разбере, че споразуменията трябва да се спазват". Според Cockpit ще бъдат засегнати около 700 полета. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още