IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софиянци заявяват електронна фактура за парно, ток, вода и газ с един документ

Доставчиците на услуги се обединиха в кампанията “Заедно за зелена София”

16:54 | 03.04.15 г. 1
Софиянци заявяват електронна фактура за парно, ток, вода и газ с един документ

От днес софиянци могат да преминат към електронни фактури за парно, ток, вода и газ с подаването на общо заявление, съобщи „Топлофикация София“. Дружеството участва в кампанията “Заедно за зелена София” заедно с останалите основни доставчици на услуги “Софийска вода” АД, ЧЕЗ Електро България и „Овергаз“. 

Заявленията се приемат в касите на Изипей. На бланката автоматично ще фигурират клиентските номера и съответните им доставчици и потребителят ще трябва да попълни само личните си данни и да отбележи  от кои доставчици на услуги би искал да получава електронна фактура.

Впоследствие заявлението се разпределя и обработва по вътрешен ред от всяка една от компаниите. Клиентите съответно ще започнат да получават е-фактура, която е легимитен финансов документ от всеки посочен доставчик.

От април клиентите на ePay.bg също ще имат възможност онлайн да заявят електронни фактури от различни доставчици на едно място.

С преминаването към е-фактура потребителите ще получават сметките си веднага, без да има достъп на други лица до документа, който не може да бъде защитен при получаване на хартиен носител по пощата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 9 години
От какъв зор, с извинение? Какво ще облекчи столичанина това? Това облекчава "събирачите" на пари, без да променят нищо в обслужването. И да си хванат 4 в едно. При това ни го представяте като наше улеснение. И сега получавам е-фактури поотделно. Каква е разликата, ако има и защо не я казвате, ако има (пак)?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още