IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емилия Масларова: Социалният министър винаги е опозиционер в правителството

Бившият министър се обяви за поне 10-годишно замразяване на пенсионната възраст и решение дали ще се набляга на нея, или на осигурителния принос

11:30 | 05.04.15 г.
Емилия Масларова: Социалният министър винаги е опозиционер в правителството

Нямам от какво да се срамувам в своята работа – никога не са се повишавали доходите, както по мое време; не са получавали майките толкова, колкото по мое време. Това заяви бившият социален министър Емилия Масларова в ефира на bTV.

„Аз смятам, че доста от нещата, които прави Ивайло Калфин, са позитивни. Много от нещата са бленувани и разработени в програмата на социалистическата партия”, коментира ексминистърът.

На въпрос дали в момента има влияние в Министерството на труда и социалната политика, след като хора от екипа й останаха в ръководството му, тя отговори: „Аз съм един обичан от колегите си министър, работех със силен екип”.

Според Масларова, социалният министър винаги е опозиционерът в правителството и „всяко едно непреодоляно препятствие е провал”.

„Може би ще Ви учуди, но сега се чувствам малко реабилитирана във връзка с новите предложения на министър Калфин за социалното подпомагане и за раждането на деца от деца”, отбеляза тя. По думите й, през 2005 г. – 2006 г. заедно с тогавашния здравен министър Радослав Гайдараски са отворили темата, но тогава обществото не било готово и реакцията била „Това са традиции, това е дискриминация на ромския етнос”.

По думите й в момента консенсусът за пенсионната реформа е възможен, но освен това не бива с нея да се правят опити за решаването на всички проблеми на държавата: „Не може с ниски доходи, с малко заети, с ниски осигуровки да имаме пенсионна реформа и да искаме високи пенсии”.

Масларова се обяви за поне 10-годишно замразяване на пенсионната възраст и решение дали ще се набляга на нея, или на осигурителния принос.

Емилия Масларова не мисли за връщане в голямата политика и вече е в пенсия. Бившият министър на труда получава максималния размер, като при липса на таван би вземала и повече – осигурявала се е на висок доход.

Тя все още е подсъдима по дело за злоупотреби, но е уверена в невинността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още