IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският стокообмен между България и Италия отбеляза ръст за 2014 г.

Двете страни могат да развиват съвместни проекти, финансирани от европейските структурни фондове

15:40 | 14.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търговският стокообмен между България и Италия отбеляза ръст за 2014 г.

Представители на бизнеса и институциите от България и Италия имаха възможност да създадат нови контакти и да представят инвестиционните възможности по време на икономическия форум "България и Италия: заедно за постигане на растеж", който се проведе днес,

В обръщение към участниците министърът на икономиката Божидар Лукарски посочи, че Италия е приоритетен и стратегически партньор за страната ни и желанието на нашата държава е да развием пълния потенциал в отношенията. Двете страни успешно си сътрудничат в областта на финансите, промишлеността, енергетиката и земеделието. 

Очертани бяха и възможностите  за инвестиции, в туристически обекти, както и концесиониране и модернизиране на летища и пристанища, и изграждане и модернизация на пътна и железопътна инфраструктура в България.

„България и Италия могат да развиват съвместни проекти, финансирани от европейските структурни фондове”, коментира Бенедето Дела Ведова, зам. министър на външните работи и международното сътрудничество по време на форума. Италия е водещ инвеститор у нас, като направените инвестиции надхвърлят 2 милиарда лева.

Мерките за институционална подкрепа на чуждестранните инвестиции и атрактивната данъчна политика бяха представени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции.

Икономическият форум "България и Италия: заедно за постигане на растеж" се организира съвместно с Посолството на република Италия в София, ИЧЕ - Aгенция за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина, Конфиндустрия България и Италианската търговска камара в България.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още