IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

586 кандидати се борят за 111 вакантни места за нотариуси

Писменият изпит е проведен на 19 април в комплекс „Арена Армеец София“

20:29 | 22.04.15 г.
<p>
	Писменият изпит за нотариуси е проведен в Голямата спортна зала в комплекс &bdquo;Арена Армеец София&ldquo;. <em>Снимка: МС</em></p>

Писменият изпит за нотариуси е проведен в Голямата спортна зала в комплекс „Арена Армеец София“. Снимка: МС

Общо 586 души са се явили на писмения изпит от конкурса за заемане на свободните места за нотариуси в страната на 19 април, съобщиха днес от пресцентъра на правителството. Не са се явили 43 от допуснатите кандидати.

Данните са установени от комисията за провеждане на конкурса за нотариуси след разпечатване на писмените работи от проведения в неделя изпит. Пълният набор от документите на конкурса е предоставен на комисията, която го съхранява в запечатана каса.

Конкурсът за заемане на 111 вакантни места за нотариуси бе насрочен на 11 ноември миналата година, а в обявения срок заявления за участие в него са подали общо 684 кандидати. От тях със заповед на правосъдния министър Христо Иванов до участие окончателно са допуснати 629 души, а 55 кандидати не са допуснати заради нередовни документи.

Писменият изпит е проведен в Голямата спортна зала в комплекс „Арена Армеец София“.

Предварително за изпита са приготвени три казуса, всеки поставен в отделен запечатан плик. В началото на изпита един от кандидатите е изтеглил плика с казус №2, който е размножен в самата изпитна зала пред очите на присъстващите на копирни машини, донесени специално за целта. Министерството на правосъдието днес публикува съдържанието на изтегления казус № 2 и на решението му, изготвено от комисията след приключване на изпита.

Разпечатването на пликовете с писмените работи на кандидатите е започнало във вторник в присъствието на всички членове на петчленната комисия при съблюдаване на изискванията за запазване на анонимността на участниците. Проверката на работите се извършва под видеонаблюдение, а в края на деня всички документи отново се заключват в каса. След обявяване на резултатите ще бъде насрочен устният изпит.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още