IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градска железница ще свърже гарата и летището в Бургас

До два месеца ще стартира процедурата за жп възел Бургас, към който ще бъде включена и новата връзка

16:34 | 18.06.15 г.
Градска железница ще свърже гарата и летището в Бургас

Предвиждаме да бъде изградена жп връзка между летището и железопътната гара в Бургас. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при посещение в региона днес, цитиран от пресцентъра на ресорното ведомство.

Той добави, че до два месеца предстои да бъде стартирана процедурата за жп възел Бургас и е планирано в този проект да бъде включена 2 км градска железница – връзката между летището и града.

Министър Московски коментира още, че рехабилитацията на жп гара Бургас се движи с добри темпове, като очаква до края на годината обектът да бъде завършен.

В отговор на журналистически въпроси Московски съобщи, че непрекъснато се извършват интензивни проверки от ИА „Автомобилна администрация“, като през месец септември акцентът ще бъде върху училищните автобуси.

По време на посещението си Ивайло Московски откри нова пощенската станция в Поморие, която ще обслужва 14 хил. клиенти. През последните 5 години в Югоизточния район са реновирани 22 пощенски станции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още