IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цацаров: Ново обвинение срещу Христо Бисеров ще има до края на юли

Софийски градски съд прекрати съдебното производство срещу Бисеров на 5 май

11:50 | 09.07.15 г.
Цацаров: Ново обвинение срещу Христо Бисеров ще има до края на юли

До края на юли бившият заместник-председател на 42-то Народно събрание Христо Бисеров ще има отново обвинителен акт. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет, съобщи БТА.

Софийски градски съд прекрати съдебното производство срещу Христо Бисеров на 5 май и го върна на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част.

В началото на април Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Бисеров, който трябваше да отговаря за 3 умишлени престъпления - укриване на данъци в особено големи размери, нарушаване на Валутния закон, както и за затаяване на истина в писмена декларация за имущество пред Сметната палата и по-специално средства, внесени в швейцарска банка.

По тези обвинения бившият депутат на ДПС беше застрашен от до 8 години лишаване от свобода.

Мярката за неотклонение на Христо Бисеров беше парична гаранция от 25 хиляди лева. Точно толкова е и сумата, която Бисеров не е платил като данъци, според наблюдаващия прокурор.

На Христо Бисеров и сина му - Ивайло Главинков, бе наложен запор на имущество за 1,5 млн. лева заради съмнения за пране на пари. Това стана по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Припомняме, че още през месец май главният прокурор Сотир Цацаров обеща, че обвинителен акт срещу Христо Бисеров ще има и делото срещу него ще влезе в съда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още