IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Монтана търси доставчик на електрическа енергия

Местните власти са заложили прогнозна стойност от 900 хил. лева за 7,2 гигаватчаса електроенергия

17:58 | 17.08.15 г.
Община Монтана търси доставчик на електрическа енергия

Община Монтана се готви да излезе на свободния пазар на електроенергия, става ясно от обявление за обществена поръчка на сайта на общината.

Местните власти ще потърсят чрез търг доставчик на електрическа енергия и участие в стандартна балансираща група за ниско напрежение.

Срокът на изпълнение на поръчката е 36 месеца, количествата – 7,2 гигаватчаса електроенергия. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 900 хил. лева (без ДДС).

От документацията става ясно, че избраният изпълнител ще трябва и да изготвя ежедневно 24-часова прогноза за очакваното потребление на общината през следващия ден. Тя ще се регистрира в системата за управление на пазара на електрическа енергия.

Общината не поставя специални изисквания към участниците в търга. В процедурата може да участва всяко физическо или юридическо лице от България или чужбина, което отговаря на условията в Закона за обществените поръчки. Поради спецификата на поръчката участниците трябва притежават лиценз за търговия с електрическа енергия и разрешително за координатор на стандартна координираща група.

Крайният срок за подаване на документи за участие в процедурата е 15 септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още