IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейски посланици критикуват отхвърлянето на антикорупционния закон

Депутатите отхвърлиха на първо четене текстовете под страх от създаването на "ново Гестапо"

20:35 | 07.09.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Европейски посланици критикуват отхвърлянето на антикорупционния закон

Посланици на европейски държави разчетоха отхвърлянето от парламента на антикорупционния закон като лош сигнал, съобщи БНТ.

В съвместно изявление 14 държави от ЕС, подкрепени от колегите си от Норвегия и Швейцария, казват, че отхвърлянето на правителствения законопроект срещу корупцията по високите етажи на властта още на първо четене е лош сигнал в борбата срещу това явление.

Те призовават българските народни представители от всички групи да покажат, че не омаловажават проблема у нас.

В края на миналата седмица в пленарната зала категорична подкрепа на текстовете, изготвени от екипа на вицепремиера Меглена Кунева, дадоха само депутатите от ГЕРБ и Реформаторския блок. С "въздържал се" гласуваха депутатите от АБВ и Патриотичния фронт, въпреки че са част от управляващата коалиция. 

Повечето депутати признаха, че виждат  "ново Гестапо" в бюрото, което трябва да бори корупцията във високите етажи на властта. 

България е критикувана от европейските си партньори именно заради липсата на явни мерки в борбата срещу корупцията и буксуващата съдебна реформа. Това са и причините страната да не бъде приета за част от Шенгенското пространство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 8 години
Представителите на митрополиите били недоволни, защото тяхната колониална администрация не си свършила работата? Ами да я заменят с по изпълнителни мекерета. Елементарно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Спящият бик
преди 8 години
Какво значение има дали един сигнал е анонимен или не - да не би сигналите да се приемат на доверие!? Важна е достоверността на фактите. Напротив - ако има възможност за анонимни сигнали - много повече престъпници ще бъдат разкрити. Но те си имат лоби в парламента!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Новото Гестапо е новото старо УБО, маскирано като НСО (Национално Слугинско Обслужване), макар че въобще не е национално, защото се намира в София. Изобщо "бабината им трънкина" на тая сбирщина, смучеща жизнените сокове на държавата и простия народец. Мястото им е в панделата, както в Румъния опандизиха над 1500 ***, барабар с премиер и министри за правителство и половина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още