IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортното министерство проучва възможности за компенсация на превозвачите

Гръцките фермери отново блокират пътища и гранични пунктове

14:57 | 15.02.16 г.
Транспортното министерство проучва възможности за компенсация на превозвачите

Министерството на транспорта проучва съдебната практика за завеждане на дела за компенсации, свързани с блокираните пунктове по българо-гръцката граница, става ясно от съобщение на ведомството.

Преди седмица транспортният министър Ивайло Московски беше категоричен, че България не може да поиска компенсации от Гърция заради ограниченото движение, защото стачката на фермерите е незаконна. В същото време обаче самите превозвачи могат да заведат искове в гръцки съдилища, с които да бъдат предявени претенции за нанесени финансово-икономически щети.

По-рано днес е имало и среща на превозвачите с зам.-министъра на транспорта Антон Гинев, на която представителите на бизнеса са поискали подкрепа от ведомството за законодателните възможности да се заведат подобни искове.

През уикенда фермерите пренесоха своя протест в центъра на гръцката столица Атина. Днес обаче отново се връщат към блокади на пътища и гранични пунктове. По данни на българското Министерство на вътрешните работи (МВР) от 13 часа днес ГКПП „Кулата“ е затворен за всички превозни средства. Ограничено е движението и при ГКПП „Илинден“.

Засега няма ограничения при преминаването на ГКПП „Маказа“, но са блокирани пътищата във вътрешността на Гърция, допълват от ведомството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още