IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докладът на AlixPartners за източването на КТБ ще бъде оповестен публично

Препоръките за събиране на вземанията ще останат недостъпни за обществото

17:42 | 24.03.16 г.
Докладът на AlixPartners за източването на КТБ ще бъде оповестен публично

Без дебати правната комисия в парламента одобри възможността за оповестяване на доклада на AlixPartners. Това стана с обединяването в един законопроект на предложенията за промени в Закона за банковата несъстоятелност, съобщи БНР.

Промяната, с която ще може докладът за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ) да бъде оповестен публично, е предложена от депутати от ДПС, сред които е и Делян Пеевски. 

В текстовете се уточнява, че препоръките за събиране на вземанията ще останат недостъпни за обществото. Това се прави, за да може да се съберат максимално много от парите на банката.

С други текстове депутатите промениха начина на заплащане на синдиците и част от сроковете при процедурите, които съпътстват процедурите по несъстоятелността и осребряването на имуществото.

Преди да бъде оповестен докладът на AlixPartners, промените в закона трябва да бъдат гласувани на второ четене в пленарната зала.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още