IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,5 млн. лева ще струва изграждането на две локални платна на Северната тангента

Отчуждителните процедури за терените в района още не са приключили

13:00 | 08.06.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Министерският съвет отпусна 1,5 млн. лева за изграждане на две локални платна на Северната тангента на София, с които ще се улесни достъпът на хората от околните села до столицата.

Започвайте работа веднага, глобихте ни 1,5 млн. лева на практика, без да имаме никаква вина, каза пред министрите и жители на столичните селища в района на Северната тангента премиерът Бойко Борисов, след като точката по този повод от дневния ред на заседанието на кабинета беше приета.

Отчуждителните процедури за терените в района още не са приключили. Договорът за изграждане на Северната тангента е изпълнен, както е одобрен, посочи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на заседанието, цитирана от БТА. 

Изграждането на довеждащата инфраструктура беше ангажимент на Столичната община, подчерта тя.

По-късно пред журналисти Павлова каза, че парите са за довеждащата улична мрежа до Северната тангента. С отпуснатите днес 1,5 млн. лева общината ще вземе в следващите седмици решение за облекчаване на трафика.

Тунелът под Северната тангента, където сега се чака дълго, ще стане еднопосочен. Движението в другата посока ще се пренасочи към бул. "Рожен", където след приключване на отчуждителните процедури ще има кръгово движение.

Този пътен възел ще бъде и реалното решение на проблема за пресичане на Северната тангента, посочи Здравко Здравков - главен архитект на София.

Повече по темата можете да разберете от видеото на Bulgaria ON AIR

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Isumu
преди 7 години
Напълно си прав! Когато е за "столицата" пари вадят в милиони. Вечното им оправдание е че то има ли смисъл в малките села да се наливат пари! Тяхната логика винаги е че останалите българи не заслужават никаква държавна помощ. Софиянци винаги са най-изстрадали, най-онеправдани и с най-погазените права.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
ert
преди 7 години
Нямам никаква идея, знам само че там от години нямат вода по цели дни. Това го знам, защото скоро бях в града и такава мизерия не бях виждал да има в страна от ЕС. И какво общо имат някакви европейски проекти, когато правителството отпуска наши пари за пътя в столицата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
FINTA
преди 7 години
А Омуртаг да е кандидатствал по някой проект, само за протокола питам...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
ert
преди 7 години
Ако е за столицата, може, пари веднага се намират.Ако е за провинцията, дори и за по-важни неща като липсата на водоснабдяване в цял град като Омуртаг например, тогава пари няма да се направи главен водопровод.ГЕРБ - типичната столична партия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още