IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата поиска връщане на делото срещу Христо Бисеров в Апелативния съд

Според обвинението долната инстанция е допуснала редица нарушения

10:52 | 24.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Прокуратурата иска от Върховния касационен съд (ВКС) да върне на друг състав на Софийския апелативен съд делото срещу бившя заместник-председател на парламента Христо Бисеров, съобщава БТА.

Според обвинението долната инстанция е допуснала редица нарушения. Затова и делото трябвало да започне отначало в Апелативния съд. 

Обвинението иска Бисеров да бъде осъден само за неплатени данъци. Така на практика прокуратурата вече не поддържа обвинението за недекларирани валутни сделки, което даде повод на Христо Ботев - защитник на Бисеров, да попита защо са изготвени две съдебни поръчки до Швейцария. Той настоява Върховният съд да оправдае окончателно Бисеров по всички обвинения. Така, както и двете инстанции до момента.

Бившият зам.-председател на Народното събрание не се яви днес в съдебната зала, каквото право има по закон.

До месец Върховния касационен съд трябва да се произнесе по делото.

Бисеров е разследван за избягване на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление и за затаяване на истина в декларация по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Докато хора хванати с пари идващи от доказани терористи и други хора доказано опериращи със средства от престъпни дейности е невъзможно да бъдат осъдени в България това значи, че няма нито държавност, нито независима съдебна система, нито каквито и да било държавни институции.Цялата ни държава е имитация на демокрация и театрална постановка на престъпната българска мафия. И това е така заради любимото и дълбоко залегнало в душата на българина желание да се корумпира за да се урЕди, а после да урЕди и децата, внуците, правнуците и пра-пра-внуците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още