IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът Румен Радев встъпва в длъжност

На официална церемония той ще приеме поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев

08:47 | 22.01.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще встъпи в длъжност днес на официална церемония на пл. "Св. Александър Невски", на която ще приеме поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев.

На 19 януари президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред Народното събрание.

На церемонията днес президентът Росен Плевнелиев ще приеме строя на почетния караул за последен път. Новият президент също ще приеме строя на гвардейците. Президентите Плевнелиев и Радев ще произнесат слова. Ще бъде изпълнен химнът на България, а 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

Двамата президенти ще положат венец на Паметника на Незнайния воин и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България. 

Церемонията ще завърши с тържествен марш на почетния караул. След това президентите Плевнелиев и Радев, и техните вицепрезиденти ще отидат в храма "Св. Александър Невски". Там патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен.

След церемонията, на "Дондуков"2 ще се състоят срещи между двамата президенти и между вицепрезидентите. След разговорите новите президент и вицепрезидент ще изпратят предшествениците си на парадния вход на институцията.

Полицията въвежда строги мерки за сигурност по време на церемонията на пл. "Ал. Невски", допълва Dnes.bg. Всички желаещи да гледат на живо церемонията ще бъдат допускани до определените за това места най-късно до 10.15 часа. Местата за гражданите ще бъдат откъм тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Преди да бъдат допуснати до там обаче, посетителите ще преминават през задължителна проверка.

"Забранява се внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, както живота и здравето на присъстващите", припомнят от МВР.

Няма да бъдат допускани и пияни лица, забранява се и използването на предмети, предизвикващи силен шум, фойерверки, както и различни лазери. Хората с обемисти багажи също ще бъдат връщани.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Птица
преди 7 години
Ами той и БАЙ ТОШО И ТОЙ СРИЧАШЕ И ИМАШЕ УСПЕХ СРЕДЕН 2.88, АМА ВИ ЛЪГА 45 ГОДИНИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕГО, ЗАЩО СЕГА СТЕ ТАКА БОЛНИ И НЕКАДЪРНИ!?? В СЛЕДВАЩИЯ ВЕК!!?? ХАХАХАХАХАНЕ ПИШЕТЕ, ЧЕ СЪСИПВАТЕ И БИЗНЕСА И БЪДЕЩЕТО НА ХОРАТА !!!!! СЪГРАЖДАНИТЕ ВИ!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
abdul
преди 7 години
Този път не чете! За разлика от зубрача Роско, който не може да запомни 1 параграф на изуст!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още