IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем души искат поста на генерален директор на БНТ

До 1 юли ще е ясни кой остава за изслушване от Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев

18:13 | 03.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БНТ</em></p>

Снимка: БНТ

Изтече срокът за приемането на документите за участие в процедурата за избор на нов генерален директор на Българската национална телевизия, съобщиха от обществената медия.

В Съвета за електронни медии своите концепции са подали, по реда на приемане на документите: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков, Стоил Рошкев.

До 1 юли трябва да станат ясни имената на допуснатите до изслушването, което ще се проведе на 3 и 4 юли.

На 5 юли ще бъде избран новият генерален директор на БНТ.

Investor.bg припомня, че конкурсът за ованкантения пост на обществената телевизия беше обявен след напускането на Константин Каменаров.

Сашо Диков първи обяви намерението си да се кандидатира още на 20 май.

Сред кандидатите е временният изпълняващ длъжността директор Емил Кошлуков.

Сред другите кандидати е Кръстю Вапцаров, водещ на шоуто „Невада“ от близкото минало, репортерът Стоил Рошкев, който участва и в предишния конкурс.

В надпреварата се включват Никола Тодоров, Явор Симов и Радостслав Главчев, който се явява неизменно в последните години на конкурса за генерален директор на БНТ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още