IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българин ще заеме ключова позиция в Schneider Electric за Югоизточна Европа

Петър Дивитаков е новият вицепрезидент „Индустриален бизнес“ на концерна за региона

11:51 | 08.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Петър Дивитаков. <em>Снимка:&nbsp;<span style="caret-color: rgb(0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma; font-size: 11px; background-color: rgb(234, 234, 234);">Schneider Electric</span></em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Петър Дивитаков. Снимка: Schneider Electric

 


Петър Дивитаков е назначен на позицията вицепрезидент „Индустриален бизнес“ за Югоизточна Европа на Schneider Electric.

До момента Дивитаков е бил маркетинг директор за България, Албания, Косово и Северна Македония. Новата му позиция е базирана отново в София, което затвърждава страната ни като ключова за региона за глобалната компания.


Петър Дивитаков има 12-годишен опит в сферата на енергийните и промишлени проекти на Schneider Electric. Заемал е различни длъжности като мениджър „Бизнес развитие“, мениджър „Ключови клиенти“ и маркетинг директор. При поемането на новата позиция Петър Дивитаков сподели: „За мен е изключително мотивиращо да работя в сферите на индустрията на дигиталните технологии, когато IIoT и IoT платформите (Интернет на нещата) създават нови бизнес модели, насочени към подобрена свързаност, контрол и управление. В глобална компания като Schneider Electric се стремим да предоставяме на клиентите си най-съвременните и авангардни дигитални решения, които са ориентирани към приложения, уникални за всяка индустрия”. 


Мястото на Петър Дивитаков се заема от Кстанти Менуну (Гърция), досега маркетинг директор за Гърция и Кипър, а сега вече и за Албания, България, Косово и Северна Македония.

Промяната е в духа на успешната политика на Schneider Electric в областта на човешкия капитал. Тя се фокусира върху това да направи работата на различни позиции по-интересна и предизвикателна, като предоставя широк хоризонт за развитие. Служителите придобиват компетентност за бизнеса в по-общ регионален мащаб. Това е пътят на Schneider Electric към своеобразно окрупняване на региона, за да го направи по-конкурентен спрямо други региони с традиционно по-развита икономика.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още