IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Шел България“ купува 4 бензиностанции на „Литекс Комерс“

Обектите са дългосрочно отдадени под наем и в момента се ползват от „Шел"

15:17 | 17.11.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Shell България</em></p>

Снимка: Shell България

„Шел България“ ЕАД иска да купи 4 бензиностанции на „Литекс Комерс“, които ползва под наем, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Съгласно уведомлението операцията не следва да се счита за концентрация и поради това не се очаква да окаже въздействие върху съответен пазар в страната, а в случай, че се приеме за концентрация, очаква се да окаже въздействие върху пазара на търговия на дребно с автомобилни горива, посочва се в съобщението.

Антимонополният регулатор допълва, че заинтересованите трети страни могат да подадат становище по сделката в седемдневен срок след публикуването на съобщението за нея (17 ноември).

„Шел България“ и „Литекс Комерс“ подписаха споразумение за сътрудничество през 1998 г., като „Шел“ нае 30 бензиностанции на „Литекс“ за период от 25 години. По това време „Литекс комерс“ беше собственик на най-голямата частна верига бензиностанции в България.

През 2015 г. „Литекс комерс“ придоби обратно 7 от дългосрочно наетите бензиностанции. „Шел България“ се отказа от тях, защото са били нерентабилни.

„Шел България“ е дъщерно дружество на нидерландската Royal Dutch/Shell. Според информация на сайта на компанията тя присъства на българския пазар от 1991 г. Търговецът оперира повече от 100 бензиностанции у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още