IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция започна търга за западния обход на Пазарджик

Инвестицията ще се финансира със средства от бюджета, очаква се проектирането и строителството да струват малко над 80,8 млн. лева с ДДС

17:33 | 10.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Илюстрация: Агенция "Пътна инфраструктура"

Агенция „Пътна инфраструктура“ започна обществена поръчка за проектиране и строителство на западния обход на Пазарджик, съобщават от агенцията.

Крайният срок за подаване на оферти за отсечката с дължина малко под 6 км е 11 март.

Срокът за изпълнение на проектирането и строителството е 2,5 г. Ако поръчката приключи успешно до края на годината и строителството започне безпрепятствено в края на тази – началото на следващата година, пътят може да бъде готов до средата на 2024 г.

Индикативният бюджет е 67,35 млн. лева без ДДС или малко над 80,8 млн. лева с включено ДДС. Финансирането е осигурено от бюджета.

Трасето започва при 123-ти км на второкласния път II-37 Панагюрище – Пазарджик – Пещера преди северния вход на Пазарджик откъм Панагюрище и ще завършва при км 128+900 на второкласния път преди село Главиница.

Целта е да се изведе от града трафикът, идващ от магистрала „Тракия“ към Пещера и Батак.

Трасето е разделено на три участъка. Първият е от северния вход на града до бул. „Александър Стамболийски“. Дължината му е почти 2 км.

Вторият участък е от бул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Любен Боянов“ и е дълъг 1,5 км. Третият е от ул. „Любен Боянов“ до южния вход на града преди с. Главиница, като дължината му е почти 2,5 км.

Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и тротоари, както и локални платна.

Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 кръгови кръстовища и едно триклонно кръстовище.

На западния обход на Пазарджик ще има четири големи съоръжения. Предвижда се построяването на мост над напоителен канал и надлез над жп линията София - Пловдив. На моста над река Марица ще бъде изградено ново дясно платно, а съществуващото ляво платно, построено през 1995-1996 г., с дължина 205 м, ще бъде рехабилитирано.

Другото голямо съоръжение на обходния път е съществуващ мост, преминаващ над отводнителен канал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още