IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КПКОНПИ започва проверка по сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев

Антикорупционната комисия започна и проверка на твърденията на Борис Бонев за сключен неизгоден договор за уличното осветление в София

18:26 | 31.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев. Това се случва след изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, информираха от Антикорупционната комисия.

Според твърденията на правосъдния министър при нея са постъпили множество сигнали, свързани с действията на главния прокурор и негови закононарушения. КПКОНПИ е предприела действия по установяване съдържанието на тези сигнали с оглед извършване на проверка на твърденията на министър Йорданова. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга информация от Министерство на правосъдието. 

Днес Антикорупционната комисия започна и проверка на твърденията на общинския съветник в Столичния общински съвет Борис Бонев за сключен неизгоден договор. Според Бонев в Столична община е проведена обществена поръчка за изграждане и поддържане на улично осветление, като цените са завишени, а спечелилите две дружества са предложили различни цени на техните артикули. Той твърди и че стойността на продуктите, предложена от едното дружество, е в пъти по-висока от цените в търговската мрежа. По повод информацията, изнесена в медиите и съобразно законовите си правомощия, КПКОНПИ извършва проверка за наличие на данни за корупция на лица, заемащи висши публични длъжности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още