IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кинтекс" внесе осъдителен иск срещу бившия си директор за вреди за 1 млн. лв.

Според дружеството с тези пари Александър Михайлов е платил два пъти за една и съща дейност

17:52 | 18.07.22 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Държавното дружество "Кинтекс" е внесло осъдителен иск срещу бившия изпълнителен директор на дружеството Александър Михайлов, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията. 

Той е на стойност 920 721,12 лв. и е за причинени вреди от дейността му като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. Михайлов е заплатил с тях два пъти за една и съща дейност. 

Александър Михайлов бе начело на "Кинтекс" от 27 октомври 2021 г. до 10 май 2022 г., когато бе отстранен от поста.

Припомняме, че министърът на икономиката Корнелия Нинова смени ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК), а след това отстрани директора на „Кинтекс“. Мотивът е установени редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор на компанията.

Още през юни ръководството на ДКК сезира прокуратурата за щетите, причинени на "Кинтекс" от уволнения директор. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от него, се припомня в прессъобщението на ръководеното от Корнелия Нинова министерство.

Установено е, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от ДКК Михайлов е сключил договор и е изплатил сумата на посредник за услуга, за която фирмата вече е имала абсолютно същия сключен договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още