IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще бъде домакин на срещите на МВФ и Световната банка през 2015 г.

Редовните срещи са повод за дискусии и размяна на мнения по въпроси от общ интерес

18:13 | 16.04.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
България ще бъде домакин на срещите на МВФ и Световната банка през 2015 г.

България ще бъде домакин през 2015 г. на редовните срещи на групата страни в Международния валутен фонд (МВФ) и в групата на Световната банка, в която страната е включена. Това става ясно от решение на правителството, с което то се съгласява на домакинството.

Правителството упълномощи министъра на финансите и управителя на Българската народна банка, в качеството им на управители за страната в тези институции, да уведомят международните финансови институции и групата страни за домакинството, съобщи пресцентърът на кабинета.

В рамките на членството си в МВФ и в организациите от Групата на Световната банка  България принадлежи към група от държави, интересите на които се представляват от общ изпълнителен директор.

Съгласно установената практика, страните от групата провеждат редовни заседания с домакин – страна-членка, които се използват като възможност за дискусии и размяна на мнения и позиции по въпроси от общ интерес.

В срещите участват изпълнителните директори за групата в МВФ и Световната банка, представители на ръководството на международните институции, както и делегации на страните-членки, включващи управителите и заместник-управителите за съответните страни.

Последното домакинство на България на подобни срещи е през 1999 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Ао не с трйгнат обрани до шушка ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Ето тогава ще се убедят какви хора ни управляват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още