IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев се води досъдебно производство

Гунев е ръководител на управлението „Банков надзор“

12:49 | 18.06.14 г. 6
Срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев се води досъдебно производство

Срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев, който ръководи управлението "Банков надзор", се води досъдебно производство, става ясно от официално съобщение на Българската народна банка (БНБ), разпространено до медиите. Според източници на БТА той е обвинен за престъпления по служба. 

От БНБ посочват още, че Цветан Гунев по свое желание е излязъл в отпуск, "за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката". 

До приключване на производството функциите на ръководител на управление „Банков надзор“  ще се изпълняват от Нели Кордовска, която е главен директор на управление „Банков надзор“.

"Подчертаваме, че от момента, в който БНБ е уведомена за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация на г-н Гунев, достъпът му до такива документи е преустановен. Между централната банка и съответните компетентни органи и институции е установено необходимото взаимодействие и комуникация", заявяват още от централната банка.

Цветан Гунев работи в Българската народна банка на различни длъжности от 1992 година насам. На 16 юни 2013 година той е избран за член на Управителния съвет на Българската народна банка и подуправител, ръководител на управление „Банков надзор”, става ясно от кратката биография на Гунев, публикувана на сайта на народната банка.

Преди да заеме тези длъжности, от юни 2007 година до юни 2013 година той е бил директор на дирекция „Надзорно наблюдение на кредитните институции” в БНБ. От май 1992 година до юни 2007 година Гунев последователно е бил инспектор, старши инспектор, главен инспектор и ръководител на екип по банков надзор в централната банка. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Абе то и Цецо Цър е с ефективна присъда, но това не му пречи да ходи по света, да участва в молитвена закуска с Обама, да ни ковлади пред европейските "партньори" и да се кани да става пак министър на МВР.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
То и обвинението срещу Бисеров да отпадне това не променя факта че е получавал поне 2 пъти пари от мюсюлмански терористи за съучастие и подпомагане осъществяването на атентата в Сарафово.Знаем я дирижираната българска прокуратура. Нищо не струват нито ДАНС нито прокуратурата в сравнение с обръчите на Ахмед Доган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
zabluden
преди 9 години
Задръж малко консомолския плам.Обвинението ще издържи толкова колкото и на онези които щяха да правят атентат на Пеевски.Много ми е интересно как Гунев е виновен за лош надзор,след като Парламента го избра едва преди една година с почти пълно единодушие? Просто това е поредната дирижирана акция на прокуратурата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Хайде някой от привържениците на социалистите и на кабинета на Орешарски да каже при кое мафиотско българско правителство толкова високопоставени във властта хора като зам. председател на народното събрание (Хр. Бисеров) и подуправител на БНБ (Цветан Гунев) са арестувани за сериозни престъпления.Това ли ви е целият прословут политически потенциал бе, нещастници жалки???Борсата не реагира ли когато подобна *** бива арестувана и разследвана, а Лъки???Мави - с какво толкова сте по-добри от тиквите и герберската ***? Това ли ви е най-доброто - такива *** като Бисеров и Гунев? Корумпирани гадове и национални предатели с нищо не различаващи се от другите фашисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
bgMan
преди 9 години
Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев от два дни е обвиняем за престъпление по служба. От прокуратурата потвърдиха информацията Гунев е член на БСП избран с гласовете на БСП и ДПС през миналата годинаОпааа...следващият Христо Бисеров...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още