IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП предлага фермерите да не слагат фискални уреди на резервоарите за гориво

Социалистите внесоха предложение за промени в ЗДДС

12:23 | 15.01.15 г.
БСП предлага фермерите да не слагат фискални уреди на резервоарите за гориво

БСП поиска промяна в Закона за ДДС след последните промени в него, с които се въведе изискване и ведомствените бензиностанции да имат връзка с НАП.



Според Светла Бъчварова от БСП еднократният разход, който трябва да бъде направен за връзката с НАП, е в размер на около 15 000 лева, което за земеделските производители е непосилно.

Според новите изисквания в закона собствениците на ведомствени бензиностанции трябва да инвестират в електронна система с фискална памет и нивомерна система, като уредите да са свързани с НАП посредством мобилна връзка.

"Това решение беше прибързано и създава много проблеми", коментира Бъчварова и добави, че дори по този начин не се задълбочава контролът върху доставката на горива.

Заради това леви депутати са внесли днес промени в закона, с които предлагат изключение от изискването да има за ведомствените бензиностанции на земеделски производители.

От 1 януари ведомствените бензиностанции трябва да имат измервателни системи, свързани с Националната агенция по приходите (НАП). Мярката засегна и земеделските производители, тъй като те зареждат селскостопанската техника от резервоари във фермите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още