IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският бизнес е склонен да подкрепи Гърция

Нужно е да се подпомогне частният сектор и частните инвестиции, отбелязаха финансовите министри на двете страни Волфганг Шойбле и Евангелос Венизелос

09:26 | 07.07.11 г.
Германският бизнес е склонен да подкрепи Гърция

Германският бизнес е склонен да подкрепи усилията за подпомагането на Гърция за излизане от кризата. Това става ясно от разговорите в Берлин на финансовите министри на двете страни Волфганг Шойбле и Евангелос Венизелос, съобщават гръцките медии.

Шойбле приветства одобрената от гръцкия парламент антикризисна програма на правителството в Атина. В разговорите е било изразено съгласие, че съдържащите се в нея мерки за икономии трябва незабавно да бъдат приложени с цел да се ускори икономическото възстановяване на Гърция.

Отбелязано е било също, че освен тези мерки, е нужно да се даде тласък и на икономическия растеж и по-конкретно да се подпомогне частният сектор и частните инвестиции, за да може Гърция да успее да балансира своя бюджет в близко време.

Гръцката дългова криза бе тема и на срещата в Берлин на външните министри на Германия и Гърция Гидо Вестервеле и Ставрос Ламбринидис.

Пред журналисти първият гръцки дипломат каза, че всички, които досега са залагали на рухването на Гърция или на рухването на Европа, са били опровергани напълно и че те ще продължат да бъдат опровергавани.

Гръцкият външен министър днес пристига във Виена за разговори във връзка с втория спасителен пакет, който Гърция очаква да получи след септември.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още