IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия: Епидемията от Ешерихия коли приключи

Никой не се е заразил с бактерията в продължение на три седмици, което е инкубационният период на заразата, съобщиха от института „Робърт Кох“

18:57 | 26.07.11 г.
Германия: Епидемията от Ешерихия коли приключи

От Националения център за контрол на заразните болести на Германия заявиха, че вече няма заразени със смъртоносната бактерия Ешерихия коли в страната, пише CNBC.

Институтът „Робърт Кох“ съобщи, че никой не се е заразил с бактерията в продължение на три седмици - обхваща инкубационният период на заразата.

До момента има 52 смъртни случая, от които 50 са в Германия, един в Швеция и един в САЩ. В Германия са се разболели общо 4 321 души, като 852 са прекарали заразата с усложнения. Около 140 от случаите са в 15 други страни.

Първите смъртни случаи след зараза с Ешерихия коли бяха регистрирани в Германия, в края на май тази година. Последва незабавна забрана на вноса на зеленчуци с произход Европейския съюз в Русия, Саудитска Арабия и САЩ, а България предприе изследвания за микроорганизми на пресни домати, краставици и салати.

Наскоро Русия възобнови вноса на пресни зеленчуци от Полша, а преди това разхлаби малко режима за вноса на зарзават от ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още