IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Standard Chartered Bank надхвърли очакванията

С изключение на основния си пазар Индия, банката регистрира ръст във всички основни региони

11:15 | 03.08.11 г.
Печалбата на Standard Chartered Bank надхвърли очакванията

Британската банка  Standard Chartered, която оперира предимно в Азия, съобщи, че печалбата й за полугодието преди облагането с данъци е нараснала със 17% спрямо аналогичния период на 2010 г. до 3,6 млрд. долара, предаде ВВС.

Печалбата се е повишила във всички региони, където оперира банката, с изключение на най-големия й пазар – Индия, където е регистриран спад от 5%.

Конкретно за този резултат от банката обвиняват повишаването на основния лихвен процент, увеличената конкуренция и промените в регулаторната рамка на финансовия сектор.

Печалбата на  Standard Chartered е нараснала с 23% в Хонконг, с 34% в Сингапур, с 14% в Южна Корея и с 19% в Китай. Ръстът в Близкия Изток е 4%, в Африка – 10%, а Северна и Южна Америка и в Европа – 11%.

„Силното представяне на групата през първата половина на 2011 г. трябва да бъде разглеждано в контекста на съществуващата икономическа несигурност, особено на Запад, и продължаващите световни промени в правилата“, заяви председателят на борда на директорите на банката сър Джин Пийс.

„Standard Chartered имаше силно начало на 2011 г. и този импулс продължава и в през втората половина на годината“, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още