IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саркози ще замрази вноската на Франция в бюджета на ЕС, ако бъде преизбран

Според френския президент тази стъпка е необходима като част от усилията за съкращаване на дефицита в държавния бюджет

10:21 | 06.04.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Саркози ще замрази вноската на Франция в бюджета на ЕС, ако бъде преизбран

Ако бъде преизбран за втори мандат, френският президент Никола Саркози възнамерява да замрази вноската на Франция в бюджета на Европейския съюз, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на самия Саркози.

Според френския президент тази стъпка е необходима като част от усилията за съкращаване на дефицита в държавния бюджет.

„Франция ще поиска замразяване на вноската си в европейския бюджет“, каза той при представяне на предизборната си програма. По думите му подобна стъпка ще доведе до спестяване на 600 млн. евро годишно.

Саркози обаче не посочи за какъв срок се предвижда замразяването на вноската.

Той повтори поетото задължение страната да постигне балансиран бюджет с нулев дефицит през 2016 г. „Това е основната ми цел“, подчерта настоящият президент.

За постигането ѝ френското правителство трябва да бъдат осигурени допълнително 53 млрд. евро. Три четвърти от тази сума ще дойде от орязване на държавните разходи, изтъкна Саркози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
аз ако му бях избирател, щях да гласувам за него и после да му държа сметка ако не извади Франция от ЕЗ/ЕС. Да не забравяме кой си пиеше редовно чая с меркел като се вземаха налудничавите решения, и защо излезе името Меркози...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
tigerdragon
преди 12 години
Ами Сарко де факто заплашва да вади Франция от ЕС. И явно това е свързано с наближаващите избори и трудното му политическо положение - но то отразява волята на френския избирател, все пак... така че не са съвсем глупости-Добър отговор на Германската арогантност. Европа може да каже "не".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
хаха.. квии глупости обещават хората само и само да ги преизберат... ако "водеща" икономика замрази вноската си това определено е сигнал, че ЕЗ просто трябва да спре да съществува в сегашната си форма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още