IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones: МВФ може да отпусне нов кредит на Испания

Испания не е искала помощ, а фондът не работи по конкретни планове за подкрепа, гласи официалният отговор на МВФ

22:50 | 31.05.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dow Jones: МВФ може да отпусне нов кредит на Испания

Международният валутен фонд (МВФ) обмисля да предостави спасителен заем за обхванатата от икономическа криза Испания. Фондът е обсъждал подходящи планове за действие при извънредни ситуации в случай, че страната не успее да спаси една от най-големите си банки, съобщи агенция Dow Jones в четвъртък.

Говорител на МВФ заяви, че МВФ постоянно обмисля различни икономически сценарии в своите страни-членки. От испанското министерство на икономиката заявиха, че правителството в Мадрид не е наясно с всички решения на МВФ по отношение на икономиката.

Преди това МВФ обясни, че Испания не е поискала помощ въпреки ескалиращите проблеми на банките си.

МВФ не работи по планове за подкрепа, а и Испания не е поискала такава, каза говорителят.

Испания е във фокуса на дълговата криза главно заради огромни банкови проблеми. На финансовите пазари съществуват опасения, че страната не може да се финансира за дълъг период без международна помощ. Правителството в Мадрид многократно заяви, че иска да се справят с кризата без външна подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
venziko
преди 11 години
Само като махне еврото Испания ще се измъкне от кризата. за инфоhttp://venziko.blog.bg/politika/2012/06/01/otkaz-ot-evroto-moje-da-spasi-ispaniia-ot-finansovata-kriza.961962
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Иван Митев
преди 11 години
При непригодно за Незлатни пари държавно финансово управление, ползването на заеми от МВФ води до развитие на по-голяма стопанска криза.Тази зависимост е налична, тъй като заради сегашната държавна финансова грешка:1. В съответно стопанство се развиват диспропорции.2. Колкото повече МВФ подпомага стопанския живот и се реализира по-голяма добавена стойност толкова повече се разрастват тези диспропорции.3. Уголемените диспропорции създават трудности и (след достатъчно време) криза.Болезнените щети от криза са зависими от големина на създадени диспропорции.Заемите от МВФ подсигуряват временно отлагане на стопански трудности от създадени диспропорции, за сметка на бъдещи завишени щети за участници в стопански живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още