IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Португалия се отказа от повишенито на социалните вноски

След масовите улични протести, премиерът Коелю се съгласи да потърси алтернативи на непопулярната мярка

17:22 | 22.09.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Португалия се отказа от повишенито на социалните вноски

Дясноцентристкото правителство на Португалия се съгласи да потърси алтернативи на повишението на вноските в социалните фондове седмица след масовите улични протести срещу фискалните ограничения, предава ВВС.

Правителството планираше да повиши вноските от следващата година от 11% на 18%, за да изпълни условията по спасителната програма за страната на стойност 78 млрд. евро.

Премиерът Педро Пасуш Коелю оповести решението си на среща с президента Анибал Кавако Силва, докато хиляди протестиращи скандираха пред президентския дворец.

Наскоро на Португалия бе дадена още една година, за да съкрати бюджетния си дефицит след последния преглед от страна на международните й кредитори.

Президентът свика държавния съвет на фона на опасенията, че Португалия губи основното си предимство пред чуждите инвеститори – широкият политически консенсус за фискалните рестрикции.

Изявлението след срещата при президента гласи: „Съветът бе уведомен за готовността на правителството да разгледа, в рамките на диалога между социалните партньори, алтернативи на промените във вноските за социалните фондове.”

В него се казва още, че различията между двете партии, съставляващи управляващата коалиция, са били преодолени и че те остават ангажирани с поставените цели по спасителната програма.

Според местния седмичник Expresso обаче португалският премиер готви ново намаление на ваканционните компенсации на мястото на отменените повишения на социалните вноски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
ale1
преди 11 години
независимо ,че публикацията е за Португалия - всички си приличаме , в една или друга степен!ако бяхме различни - и подходите щяха да са различни , а те не са !-------докато има съгласни да дават - ще има и ...."съгласни" да взематможе би заглавието следва да бъде :...........................Португалия се отказа от повишенито на социалните вноски , ЗАСЕГА ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
ale1
преди 11 години
няма популизъм-или поне не е водещ.никой не може да обясни на т.н. "хора" - живеещи в 19-ти век че нещо трябва да...ТЕ са научени да чакат Някой...да реши вместо тях - те не искат да участват в живота сиима висша форма на примитивизъм и простащина , съчетани с 68 год практика на промиване и полиране на тикви.за самочувствието си прав , с уговорката , че по-точната дума е Его .колкото по-примитивен е един индивид-толкова повече държи и плаща за обратното..и толкова по-.........става , но всички са еднакви и няма "огледало"..заблудите никога не свършват ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Нас изобщо ни няма в картинката. Ние сме сравними с Афганистан, Сирия и със съжаление мога да кажа и Сомалия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
diado mrass
преди 11 години
Мога! Болшинството от хората които съм срещнал по една или друга причина не са прочели повече от 5 книги, а тези с висше образование от последните 15 години са с нивото на Черната Златка /включително и преподавателите им!!!/. Тези които могат да броят до сто, да си вържат обувките без чужда помощ, да се хранят едновременно с нож и вилица веднага тръгват зад граница.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Lucifer
преди 11 години
за западно-европейците си прав, но за нас тук и сега в БГ(гетото на ориента) можеш ли да кажеш нещо подобно???...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Fiscalist
преди 11 години
Аман от популизъм. Някой просто трябва да обясни смело на хората, че не е възможно да продължава така. Социалната система в Европа и повечето от "развития" свят е незаслужено щедра. Населението масово е от затлъстели търтеи, които само пият бира и лежат пред телевизора. Те я са чели 5 книги в живота си, я не. Същевременно имат самочувствие до небето и огромни претенции. Така не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още