IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS може да съкрати до 10 000 работни места

Компанията е една от най-губещите на банковата сцена вследствие на финансовата криза

23:57 | 26.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
UBS може да съкрати до 10 000 работни места

В хода на преструктурирането на швейцарската банка UBS може да бъдат съкратени до 10 000 работни места. Това е резултат от планираните значителни промени в инвестиционното банкиране, писа Financial Times в петък, позовавайки се на източници, запознати с преговорите. Инвестиционно банкиране трябва да бъде драстично намалено. Новата стратегия се очаква да бъде обявена следващия вторник. На този ден UBS ще представи и тримесечните си финансови данни.

Едва в средата на октомври се появи информация в медиите, че с цел да се намалят още повече разходите в UBS могат да бъдат съкратени до 2000 от общо 8200 ИТ работни места. За това съобщи първоначално швейцарският вестник Tages-Anzeiger, позовавайки се на вътрешни документи.

От 2008 г. насам броят на служителите на UBS вече намаля с около 20 000 до малко над 63 000 служтели. Компанията е една от най-губещите на банковата сцена вследствие на финансовата криза и оттогава е в бурни води. През 2007 и 2008 г. тя натрупа загуби от около 28 млрд. швейцарски франка и за разлика от Credit Suisse трябваше да бъде спасена от колапс от швейцарската държава. UBS трябваше да увеличи капитала си на четири пъти. В допълнение и данъчен спор със САЩ накърни имиджа на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още