IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрия затяга правилата за инвестиране на публични средства

Предвижда се със закон да бъдат забранени спекулативните инвестиции в деривати

20:49 | 04.01.13 г. 1
Австрия затяга правилата за инвестиране на публични средства

Австрийските власти затягат правилата за инвестиране на публични средства, след като стана ясно, че местните власти в Залцбург са изгубили около 340 млн. евро заради неразумни инвестиции, предаде АФП.

До края на юни местните власти във всички австрийски провинции и федералното правителство ще изготвят цялостен законодателен пакет, с който ще се забранят спекулациите с парите на данъкоплатците, съобщи министърът на финансите Мария Фектер на пресконференция.

Планира се да бъдат забранени спекулативните инвестиции на държавни пари в деривативни инструменти.

Предвижда се също така Сметната палата и Комисията по държавния дълг на Австрия да имат право да осъществяват внимателно наблюдение на бюджетите на провинциалните и общинските власти.

Информационната агенция припомня, че в началото на декември стана ясно, че служителка от финансовия отдел на управата в провинция Залцбург е изгубила около 340 млн. евро заради спекулативни инвестиции от името на провинцията, осъществявани от 2001 г. насам, като се е стигнало дори до фалшифициране на подписи за одобрението на вложенията.

Все още не е установен точният размер на щетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
То е ясно, че за да се направи тази инвестиция някой трябва да продаде, а друг да купи съответните инструменти. Чудя се от кой ли е купувала тази трейдърка служителка. Да не се окаже някой близък ? :) Или просто е била слаба? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още