IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон: Великобритания не трябва да става лесна плячка за емигрантите

Трябва да предложим това, което сме длъжни според договора за ЕС, но не и повече, коментира британски министър

22:55 | 11.02.13 г. 2
<p>
	Британският премиер Дейвид Камерън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: Ройтерс

Обединеното кралство не бива да допуска имигранти лесно да измъкват пари от държавата. Това важи и за тези, които в бъдеще ще поискат да дойдат от Румъния и България, заяви британският министър Марк Харпър, цитиран от BBC.

Великобритания трябва "да предложи това, което е длъжно" според договора за Европейския съюз (ЕС) като социални помощи, но "не и повече", заяви Харпър в Камарата на общините.

Министърът по въпросите на имиграцията посочи, че няма как да се дадат точни прогнози за броя на хората, които биха пристигнат във Великобритания от Румъния и България след изтичането на ограниченията в края на тази година.

На заседание на парламента, на което бяха задавани въпроси на представители на вътрешното министерство, редица депутати изразиха безпокойство как ще се отрази на икономиката и на обществото отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци.

Министър Харпър отрече правителството да е обсъждало публикуване на антиреклама, за да отблъсне евентуални имигранти и добави, че хората "не бива да вярват на всичко, което четат във вестниците".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
albobo76
преди 11 години
Така е. Ние сме просто средство за някои Английски политици да натрупат точки пред електората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Мисля че излишно се притесняват относно Българите! Изобщо не са в час. Повечето от тия които могат да си позволят билета до там, и са избрали UK да продължат живота си, така или иначе са там! Дори да не бяха, дори да предположим, че можеха само в UK да заминат , то бройката едва ли би надвишила 100 000 - 200 000 и то в рамките на поне 10 години! Причината е много проста. Младите хора тук, са на изчезване! Какво са 100 - 200 К в сравнение с милионите *** от Индия Пакистан и от къде ли не !!?? Ама техен си проблем . Да си ги развъждат. Българите сме по брой колкото един голям европейски град. Винаги ще се сместим в Европа. Едва ли ще опрем до помощта им така отчаяно. Хубаво е обаче и децата ни да помнят отношението на Англетата към БГ. Не им е за първи път през историята ни! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още