IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френският министър на бюджета е подал оставка

Прокуратурата разследва Жером Каюзак за тайна банкова сметка в Швейцария

21:05 | 19.03.13 г. 1
Френският министър на бюджета е подал оставка

Френският министър на бюджета Жером Каюзак е подал оставка заради разследването за тайна банкова сметка в Швейцария, което тече срещу него, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на президентството.

На негово място е назначен досегашният министър по европейските въпроси на страната Бернар Казньов, посочва се още в съобщението.

Прокуратурата във Франция образува предварително производство срещу министъра на бюджета, който оглавява правителствената кампания срещу избягването и укриването на додохи, след публикация в новинарския сайт Mediapart за негова сметка в швейцарска банка.

Той отрече обвиненията за негова тайна банкова сметка в Швейцария, а швейцарските власти заявиха, че не могат да открият доказателства за съществуването на такава.

Въпреки това натискът върху политика се засили в последните дни и той отново трябваше да дава обяснения пред обществеността, което вероятно е натежало в посока неговото отстраняване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
А *** и доказвай, че нямаш сестра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още