IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Португалия иска отлагане на прегледа от международните й кредитори

Мисията на тройката трябваше да направи икономически анализ на 15 юли, но политическата криза в страната продължава

14:43 | 12.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Португалия иска отлагане на прегледа от международните й кредитори

Португалия помоли междунаторните кредитори да отложат за август оценката за финансовото й състояние, съобщава Bulgaria On Air, цитирайки Ройтерс. Мисията на тройката трябваше да направи анализиза си за изпадналата в тежка криза страна на 15 юли.

Лисабон моли още Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд да проведат следващите два насрочени одита по същото време. Това се казва в изявление на финансовото министерство на страната.

От ведомството оправдаха искането си с настоящата политическа обстановка. Миналата седмица португалският  министър-председател беше принуден да направи промени в състава на кабинета в опит да предотврати разпад на правителството.

Агенция Ройтерс коментира, че отлагането на одитите е първото директно последствие от политическата криза, избухнала с оставката на финансовия и външния министър.

Тройката кредитори извършва оценка на реформите и мерките за строги икономии, въведени от Португалия в замяна на спасителен пакет на стойност € 78 млрд., договорен през 2011-та година. Той трябва да бъде изпълнен до юни 2014 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още