fallback

Lloyds продаде германското си подразделение за животозастраховане

Британската банкова група ще получи 300 млн. евро от продажбата, но ще осчетоводи загуба от около 300 млн. паунда от сделката

11:14 | 21.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Британската кредитна институция Lloyds Banking Group обяви, че е продала германското си подразделение за животозастраховане Heidelberger Leben на смесено дружество между компанията за дялови инвестиции Cinven и презастрахователя Hannover Re за около 300 млн. евро, съобщи Ройтерс.

Heidelberger Leben разполага с портфолио от около 600 000 полици и активи на стойност 5,2 млрд. евро към 31 декември 2012 г. Персоналът на базираната в Хайделберг компания наброява около 300 души.

В съобщение на Lloyds се посочва, че се очаква продажбата да доведе до загуба от отписване на около 300 млн. паунда в счетоводния баланс, но съчетана с продажбата на други активи трябва да повиши капиталовата адекватност на подкрепяната от британската държава банка с около 400 млн. паунда.

Кешовите постъпления от продажбата ще бъдат използвани за общи корпоративни цели.

От Lloyds обявиха също, че в отделна сделка са продали портфолио от високорискови заеми на компании и физически лица с натрупани високи дългове на ELQ Investors II Limited, подразделение на Goldman Sachs, за 254 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:21 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още