IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският банков регулатор обяви нуждите от капитал на основните банки

Към края на 2012 г. водещите банки на Острова са имали недостиг от над 27 млрд. паунда, но с отчитане на предприетите мерки сумата спада наполовина

20:11 | 20.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Британският банков регулатор обяви нуждите от капитал на основните банки

Британският банков регулатор обяви за първи път конкретно колко собствен капитал трябва да притежават водещите банки на Острова спрямо техните активи, съобщава Wall Street Journal.

Според доклад на регулатора недостигът на капитал към края на миналата година в Barclays, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Nationwide Building Society и Co-op Bank е възлизал на 27,1 млрд. паунда (42 млрд. долара).

По-голямата част от дефицита се пада на RBS (13,6 млрд.), Lloyds (8,6 млрд.) и Barclays (3 млрд. паунда), които заявиха, че ще продадат активи и ще свият част от бизнеса си, за да компенсират недостига, като няма да има нужда от емисии на ценни книжа, за да наберат капитал.

По-рано през седмицата Co-op Bank поиска от подчинените си облигационери да поемат загуби, за да й помогнат да набере необходимия й капитал от 1,5 млрд. паунда. Nationwide, с недостиг от 400 млн. паунда, също ще „предприеме действия“, но без да уточнява какви.

The Prudential Regulation Authority, част от Английската централна банка, заяви по-рано, че иска банките да поддържат капиталова адекватност от 7%, след като постанови три ключови консервативни промени при класификацията на рисковите активи.

27,1 млрд. паунда е сумата, която банките е трябвало да имат на разположение към края на миналата година, но след като се отчетат съществуващите банкови планове, тя спада до 13,4 млрд., заявиха от регулатора.

Останалите основни банки в страната – HSBC, Standard Chartered и Banco Santander, имат достатъчна капиталова адекватност към края на 2012 г. и не се налага да предприемат мерки, според регулатора. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ФАЛИРАТ! НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ДРУГАРИ ПРОДАЖНИ ЛОБИСТИ ПОЛИТИЦИ, ЧЕ БАНКИТЕ ВЛАЧАТ СВЕТА КЪМ БЕЗДНА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още