IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Air France посреща 80-тия си рожден ден със съкращения*

Компанията освобождава над 1 800 души наземен екипаж, пилотите и бордовият екипаж "са в повече"

15:26 | 07.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Air France посреща 80-тия си рожден ден със съкращения*

Френската авиокомпания Air France посреща 80-тия си рожден ден с противоречиви чувства. Причината е необходимостта от нови съкращения, с които да се търси оптимизиране на разходите и стабилизиране на баланса, пише Bloomberg.

Новата вълна съкращения засяга 1 826 души наземен персонал и бе обявена в петък. Освободените ще са основно служители, заети на летищата във Франция – близо 1 200 от тях в момента работят на столичните летища Orly и Charles de Gaulle.

„Програмата за трансформиране на компанията до 2015 работи и първоначалните ни усилия вече започват да се изплащат“, заявява изпълнителният директор Фредерик Гаги. “Трябва да продължим и ускорим действията си“, категоричен е той.

Обявеният план за освобождаване на служители е част от цялостната концепция за намаляване на щата на компанията с 2 800 души. Причината е, че Air France се е насочила към загуба за шеста поредна година.

Според ръководството в момента има 350 пилоти повече, отколкото са нужни на компанията, а бордовият екипаж е със 700 души над необходимото.

Днес акциите на Air France-KLM поевтиняват с 2,5 на сто до 7,34 евро на акция на фондовата борса в Париж.

*От представителството на Air France в България обясниха за Investor.bg, че у нас няма да бъдат правени съкращения на служители. Българският екип е висококвалифициран и е изключително ценен за компанията, офисът в България работи на максимални обороти и при 100% ефективност, посочват от дружеството

Повече за ситуацията в Air France може да видите във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още