IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eurex отлага влизането си на валутния пазар

Банката, която ще осигурява сетълмент, все още не е готова

17:45 | 07.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gettyimages</em></p>

Снимка: Gettyimages

Най-големият европейски пазар на фючърси отложи включването си към валутния пазар, след като банката, която щеше да бъде използвана за сетълмент, обяви, че има нужда от повече време, съобщава Bloomberg.

„Третият участник, в лицето на банката, поиска повече време, за да се консолидира“, казаха от Eurex в известие до членовете си на, 4 октомври. В документа не се поменава кога размяната на чуждестранни валути ще стане достъпна.

Притежаваната от Eurex Deutsche Boerse AG възнамеряваше да направи оферта за регистрирани на борсата деривати, в шестте валутни двойки, където натрупването на директно сключените сделки започва от днес. Борсата предлагаше фючърси и опции, базирани на евро-долар, евро-паунд, евро-швейцарски франк и паунд-долар, според съобщение от 20 август. Планират се и опции, базирани на двойките паунд-швейцарски франк и долар-швейцарски франк.

Компанията възнамерява да спечели от увеличените размери на валутните пазари и изискванията на регулаторите за по-голяма прозрачност. Търгуването на най-големия паричен пазар се изчислява средно на $5,3 трилиона на ден през април, според Банката за международни разплащания.

Най-голямата европейска борса на деривати, Eurex, иска да се разшири в клас активи, доминиран от американския си съперник CME Group Inc. CME също забави пускането на своите деривати на европейската борса.

Eurex планира да предложи физическа доставка по договорите за дериватите чрез CLS Bank. Когато тя бъде направена, инвеститорите ще могат да търгуват фючърси от 8:00 франкфуртско време до 22:00 и опции, от 8:00 до 19:30. Борсата ще предлага подялба на печалбите, за да увеличи ликвидността, съобщиха от Eurex на 20 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още