IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Карни разкритикува качеството на британските икономически данни

Според него не звучат много правдоподобно данните за слаби инвестиции на фона на оптимистичните бизнес нагласи и засилващата се икономика

15:26 | 26.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Марк Карни разкритикува качеството на британските икономически данни

Управителят на Английската централна банка (АЦБ) Марк Карни разкритикува качеството на някои от икономическите данни, които банката получава от британската статистическа агенция, включително такива, които се смятат за жизнено важни при определянето на паричната политика, съобщава MarketWatch.

Пред законодатели Карни е заявил, че стандартът за икономически данни в родната му Канада, където той бе гуверньор преди да оглави АЦБ, е много по-висок.  

„Има място за подобрение и това се отнася за някои доста важни данни“, е казал той пред Финансовата комисия към парламента, която надзирава икономическата политика във Великобритания.

Притеснения за точността на икономическите данни във Великобритания и сигналите, които те изпращат на институциите, се увеличиха, след като финансовата криза вкара икономиката в дълбока рецесия през 2008 г.

Карни критикува конкретно данните за бизнес инвестициите и тези за паричните потоци в различни сектори от икономиката. По думите му не звучат много правдоподобно данните за слаби инвестиции на фона на оптимистичните бизнес нагласи и засилващата се икономика. Той добави, че трябва да се свърши много работа, за да се доведат данните за паричните потоци до международните стандарти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още