IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатски регулатори глобиха Royal Bank of Scotland със 100 млн. долара

Ще продължим да предприемаме агресивни действия срещу онези, които пренебрегват нашите закони, заявиха от финансовото разузнаване на САЩ

22:12 | 11.12.13 г. 1
Щатски регулатори глобиха Royal Bank of Scotland със 100 млн. долара

Щатски регулаторни органи глобиха Royal Bank of Scotland (RBS) със 100 млн. долара заради нарушаване на американските санкции срещу Иран, Судан, Бирма и Куба, пише BBC.

Нарушенията са извършени в периода 2005-09 г., съобщиха от финансовото министерство на Съединените щати. В официално изявление компанията уточни, че "признава и изразява дълбоко съжаление за тези недостатъци".

Британската банка е подписала споразумението с Федералния резерв, Министерството на финансите и Държавния департамент по финансовите услуги.

"Ще продължим да предприемаме агресивни действия срещу онези, които пренебрегват нашите закони", заяви секретарят по въпросите за тероризма и финансовото разузнаване на САЩ Дейвид Коен.

Като част от споразумението RBS се съгласи проведе и задължително обучение в съответствие с изискванията на всички свои 120 300 служители по света.

Няколко британски банки постигнаха през последните години извънсъдебни споразумения със САЩ за това, че са продължили финансовите трансакции с Иран въпреки американските санкции. Lloyds първа направи това през 2009 г., като се съгласи да плати 350 млн. долара. 

През миналия месец RBS обяви, че ще създаде вътрешна "лоша банка", за да изолира своите най-рискови активи. Идеята бе част от пакета от мерки, предназначени за подобрение на общото състояние на финансовата институция и за ускорение на евентуалната ѝ приватизация.

Британското правителство, което притежава 81% от банката, заяви, че ходът ще стимулира кредитирането в Обединеното кралство.

От RBS от своя страна съобщиха, че ще отделят заеми в размер на 38 млрд. паунда в новото звено, което ще освободи капитал от 10-11 млрд. паунда на банката-майка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
""""Заявиха от финансовото разузнаване на корпорация САЩ!"""""""""""""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още