IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин е сред номинираните за Нобеловата награда за мир за 2014 г.

Сред другите номинирани са папа Франциск и бившият служител на американската Националната агенция за сигурност Едуард Сноудън

22:53 | 06.03.14 г. 10
Путин е сред номинираните за Нобеловата награда за мир за 2014 г.

Владимир Путин е сред номинираните за Нобеловата награда за мир за 2014 г., съобщава MarketWatch.

Името на руския президент е сред 278-те кандидати за Нобеловата награда – рекорден брой, отбелязват Ройтерс и New York Post.

По принцип номинациите са пазят в тайна от комитета, но хиляди хора от цял свят имат правото да предложат кандидати. Много от тях правят предложенията си обществено достояние.

Няма съмнение, че сътресенията в Украйна ще бъдат разгледани от Нобеловия комитет, когато дойде време да се вземе решение, отбелязва New York Post.

Напрежението в Украйна продължава да се засилва, особено след като руски войски поеха ефективен контрол над Крим, а автономната област обяви, че иска да се присъедини към Руската федерация.

Сред другите номинирани за Нобеловата награда за мир за 2014 г. са папа Франциск и бившият служител на американската Националната агенция за сигурност Едуард Сноудън, който в момента живее в Русия. Смята се обаче, че най-голям шанс да получат приза са няколко руски дисиденти, както и пакистанката Малала Юсуфзай – пламенна защитничка на правото на образование на жените в долината Сват, където активното талибанско движение прави опити за неговото ограничаване.

Четирима американски президенти са били награждавани с престижния приз. Барак Обама получи Нобеловата награда за мир през 2009 г., Джими Картър – през 2002 г., Удроу Уилсън – през 1919 г., и Теодор Рузвелт – през 1906 г., отбелязва изданието.

Съветския лидер Михаил Горбачов получи наградата през 1990 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Не се е спасила изобщо, ама изобщо!Всички са вътре - целия свят !!И за да не се повтарям, можеш да прочетеш коментара ми по темата тук:http://***.investor.bg/news/comments/160949/113.htmlМнения 24 и 25
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Влязох в сайта на:http://eafedorov.ru/понеже гледах:https://***.youtube.com/watch?v=ktNWv2ItcGMИма още много, сигурно знаеш!Аз, дето все говоря, че още на Наполеон нашествеията са били стази цел, после и Руската революция е поради отказа на Русия да допусне банките на Ротшийлд, си мислех, че Русия се е спасила от тях!Всъщност, достатъчно е да погледнем, какво пише на парите ни, за да разберем, в чий капан сме!Всъщност и еврото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Трябва, ама и възможностите на Фъртунов да го прави са ограничени - лесно се манипулира... лапва кукичките на всички "системни излъчватели" -> Виж в последните му предавания, как е налапал кукичката на Цайтгайст :))))))))))))) - налапал е яко попадението на "печатарите", да облъчат po-находчивите маймуни, с научно обяснение за наложителен подход към NWO !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Трябва да се помисли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
Forrex Gump
преди 10 години
Сталин е бил номиниран два пъти, Хитлер и Мусолини по веднъж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Проводник на "печатарите"!Рекламиран и налаган по всевъзможен начин (за да се захрани маймунския мозък с необходимите му да "мисли" емоции - та да си обяснява подходящо и приема комфортно чрез ТВ-реалността всичко налагано в нея), но прокарващ ПЛАНА в Русия, изпреварващо спрямо други държави (унищожава спешно местната под-система) елиминирайки напълно ползата от многото предимства на Русия пред останалия свят (пълноценно) за местните маймуни -> въпреки наложените чрез всякакви субективни (нелогични-грешни) обяснения по-високи цени на горивата изнасяни за ЕС (ЧРЕЗ "конфронтиране" с Европа, което ЕС-маймуните приемат жадно и с любов, поради вменената необходимост от конфронтиране, чрез разделяне и противопоставяне за хипотетично налагане /чрез АЗ-а - субективен идеализъм/), то до местните маймуни да не стига нищо (източване на бюджета през РЦБ -> ФЕД /1/) !/1/ - във филма от поста ти на Фартунов не е засегнато:https://***.youtube.com/watch?v=QYCsYyS3m-E - находката е на SSIW
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 4
michaelis
преди 10 години
ти еврейн ли си или арменец ? щом толкова защитаваш САЩа, Израел и Европеидните ми ходи там, да живееш свободно :) И Обамата имаше нобелова за мир ако някой си спомня и аз много се чудех за кво ?? Та защо и този да не вземе, тя логиката е същата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
А може би Путин заслужава и друга награда?Гледали ли сте филма:http://valentinfortunov.com/wordpress/02-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-2014-%E2%80%9E%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE%E2%80%9C/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 6
iivanoff
преди 10 години
"Евала", нека маймуните да започнат да чувстват сега! - Чувствата породени чрез желанията им и ограниченията налагани от егото им, ще им помогнат никога да не разберат, че това е награда заслужена от вярност, а не от независим/свободен избор, по резултата, които е 101% ОБРАТРЕН на прокламирания чрез наградата!Но това е върха на манипулацията - да ви плюят в очите , и да ви карат да си мислите че дъжд вали ;)))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още