IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rewe Grоup отчита рекордни годишни приходи

Собственикът на Billa и Penny премина границата от 50 млрд. евро

20:41 | 27.03.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Billa е силно представена и в Източна Европа. <em>Снимка: компанията</em></p>

Billa е силно представена и в Източна Европа. Снимка: компанията

Вторият по големина германски търговец на храни Rewe е превишил през изминалата фискална година границата от 50 млрд. евро по отношение на приходите от продажби.

Като цяло гигантът в търговията на дребно е увеличил консолидираните си продажби с 2,9 на сто до 50,6 милиарда евро, заяви главният изпълнителен директор на дружеството Ален Капарос в Кьолн в четвъртък. Особено бизнесът с търговията на хранителни стоки под марките Rewe, Penny и Billa е насърчил приходите.

„По-специално продажбите на нашите магазини Rewe в Германия се развиват в продължение на години доста над средното за индустрията ниво", заяви Капарос, цитиран в прессъобщение.

Групата е инвестирала значителни средства в модернизирането на своите супермаркети и дискаунт-магазини, в нови магазини и концепции за продажби. Така Rewe вече предлага и онлайн в девет града своята услуга за доставка, както и услугата Drive-in (за бързи покупки без напускане на автомобила) в единадесет града в родната Германия.

Голям принос за увеличаването на приходите имат независими оператори на магазини, особено при Rewe, които са увеличили продажбите си с 6,2 на сто до 11,3 милиарда евро. Без тях продажбите са нараснали с 2,2% до 42 милиарда евро.

Приходите от туристическото подразделение DER Touristik и бизнеса със строителни материали с марката Toom се развивали стабилно в една трудна среда, отчитат от Rewe Group. Консолидираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация се повишава до 1,26 милиарда евро от 1,21 милиарда евро година по-рано.

Броят на търговските обекти в Германия и на другите европейски пазари – 12 страни в Европа, е нараснал с 2,2 на сто до 14 888 (2012 г. - 14 566). В Германия клоновата мрежа расте с 2,5 на сто до 10 121 магазина спрямо 9870 през 2012 г.

Броят на заетите в компанията в Европа е нараснал през 2013 г. с 0,6 на сто до 329 418, от които 225 998 в Германия (0,1%) и 103 420 в чужбина (1,6%).

„Ситуацията с баланса в нашата компания е изключително добра", каза Капарос. През 2014 г. се очаква инвестициите да нараснат до 1,6 млрд. евро от 1,4 милиарда евро година по-рано, съобщава той. Модернизацията  продължавала, а компанията ще търси нови бизнес модели, особено в областта на електронната търговия. 

Капарос е доволен и от старта на настоящата фискална година. През януари и февруари Rewe е нараснал с над 4% в Германия, Penny отчита ръст от над 2%, Toom – над 17 на сто, а DER Touristik – с над 5%.

В България концернът е представен чрез Billa и Penny. В момента в страната ни има 86 магазина с марката Billa и 48 магазина под марката Penny. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 10 години
Това е една от целите...бедните да осигуряват царски живот на мега компанийте....начините за противопоставяне са 2..единия е тотално спиране на консуматорщината от страна на населението,спиране на размножаването, другия ще го видите ако черния упорства и скача против Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
stat counter
преди 10 години
Харчат си парите хората в Била, мега компаниите растат. Малките търговци мизерстват. И всички заедно подпомагаме създаването не на средна класа, а на класата на ниско платените продавачки и общите работници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още