IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Credit Suisse се сви с 34% на годишна база

Приходите от търговията с финансови инструменти с фиксиран доход намаляха и оказаха влияние върху крайния резултат

10:06 | 16.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Credit Suisse се сви с 34% на годишна база

Нетната печалба на швейцарската банка Credit Suisse за първото тримесечие на 2014 г. спадна с 34% на годишна база. Понижението се оказа по-голямо от очакванията на анализаторите. Приходите от търговията с финансови инструменти с фиксиран доход намаляха и оказаха влияние върху крайния резултат, пише CNBC.

От Credit Suisse увериха, че продължават да работят за разрешаването на данъчните си проблеми, които банката има в САЩ, и потвърдиха ангажимента си да раздадат на своите акционери по-големи дивиденти от миналогодишните.

Нетната печалба на втората най-голяма банка в Швейцария по пазарна капитализация за първите три месеца на годината възлезе на 859 млн. шв. франка (975 млн. долара). Анкетираните от Ройтерс експерти очакваха положителен финансов резултат в размер на 1,155 млрд. долара. Нетните приходи за периода спадат с 8% до 6,47 млрд. франка, предава MarketWatch.

Приходите от търговията с финансови инструменти с фиксиран доход се понижиха заради „значително намалялата“ клиентска активност и предизвикателните пазарни условия, разкриват от Credit Suisse.

Също така банката бележи напредък при свиването на дейността в своите нестратегически поделения. За първото тримесечие второстепенните поделения на институцията са отчели загуба от само 297 млн. франка при отрицателен финансов резултат от 1,03 млрд. франка за същия период на миналата година.

По-рано този месец oт швейцарския кредитор съобщиха, че са платили глоба в размер на 468 млн. франка, свързана с разследването, което в момента провежда американското Министерство на правосъдието по подозрения, че Credit Suisse е помагала на американски граждани да укриват данъци.

„Поддържаме гъвкави капиталови и дългови позиции и оставаме ангажирани към изпълнението на нашите дългосрочни цели, независимо от методологичните промени, които увеличиха дела на рисково претеглените активи през тримесечието“, заяви главният изпълнителен директор на банката Брейди Дугън. „Също така постигнахме добър напредък в разрешаването на няколко съдебни дела."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още