IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частното банкиране и управлението на активи вдигнаха печалбата на Credit Suisse

Банката възнамерява да преструктурира инвестиционната си дейност заради незадоволителни резултати през третото тримесечие

09:47 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Частното банкиране и управлението на активи вдигнаха печалбата на Credit Suisse

Нетната печалба на Credit Suisse Group за третото тримесечие на годината е нараснала със 79% на годишна база до 509,1 млн. долара (или 454 млн. шв. франка) в сравнение с печалбата от 254 млн. шв. франка за същия период на миналата година, предава агенция АР, цитирана от Yahoo Finance.

Данните обаче се разминаха с прогнозите на анализаторите, които очакваха печалба в размер на 705 млн. франка, пише Ройтерс. За второто тримесечие печалбата на Credit Suisse скочи с 33%.

Втората най-голяма банка в Швейцария, която освободи служители и съкрати разходи, за да подобри рентабилността си, дължи добрите резултати на поделенията си за частно банкиране и за управление на активи.

От банката съобщиха, че за третото тримесечие приходите от тези две поделения са били 3,32 млрд. франка, което е приблизително в съответствие с резултатите за същия период на 2012 г.

„Дисциплината и ефективното управление на капитала смекчиха въздействието на предизвикателното състояние на пазара, характеризиращо се с ниска клиентска активност в много от нашите поделения“, коментира междинния отчет главният изпълнителен директор на Credit Suisse Брейди Дугън.

Банката възнамерява да преструктурира дейностите си, свързани с лихвените проценти, след като за тримесечието приходите от инвестиционната й дейност не са били задоволителни. Целта е увеличаване на приходите в опит да се намалят рисковите активи и нивото на ливъридж.

Спадът в търговията не е тайна за никого, защото през последните седмици няколко банки се опитаха да охладят очакванията на експертите за финансовите им резултати. От швейцарската банка заявиха, че причината за спада на приходите от инвестиционната й дейност през този период се дължал и на колебливите фондови пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още